Reisschema

TravelNewMexico organiseert 10 daagse rondreizen in New Mexico. Het concept is eenvoudig, vergelijkbaar met flotielje-zeilen, maar dan met een huurwagen naar keuze. Iedere dag vertrek je vanaf je hotel naar een volgende plaats, waarbij je ondersteund wordt met een routebeschrijving, waaruit je naar eigen keuze kunt kiezen die dag wat te bezoeken of bezichten.

Het reisschema ziet er als volgt uit:

Dag 1 : aankomst in Albuquerque, New Mexico's grootste stad. Gelegen in de woestijn, aan de oostzijde geflankeerd door de Sandia Crest. Albuquerque ligt op 1500m hoogte, de top van de Sandia op 3000m. Het uitzicht vanuit de top over de stad en woestijn is adembenemend .

Dag 2 : acclimatisering in Albuquerque

Dag 3 : vertrek naar Silver City, we rijden om de Gila wilderness heen. De Gila wilderness is onderdeel van het Gila National Park. Desert, mountains, natuurschoonheid.

Dag 4 : vertrek naar Ruidoso, via White Sands. Via de chili-plantages van Hatch, en het  wonderschone White Sands, naar het bergresort plaatsje Ruidoso.

Dag 5 : vertrek naar Santa Fe, via Turkoise Trail en Madrid.  van New Mexico.Op weg naar Santa Fe passeren we Madrid, een oud kolenmijnstadje via de Turkoise trail.

Dag 6: Santa Fe. Santa Fe, de hoofdstad van New Mexico en opgericht in 1610 door de Spanjaarden, is een bijzonder charmante plaats. Veel kunstgaleries, Central Plaza, St Francis kathedraal en natuurlijk het Georgia O'Keefe museum.

Dag 7: vertrek naar Taos via Abiquiu. Abiquiu heeft een van de mooiste sceneries van New Mexico, adembenemende uitzichten. Taos is het kleine , wat ruigere broertje van Santa Fe en heeft een uitstekend ski-resort.

Dag 8: vertrek naar Albuquerque, via Los Alamos en Jemez Springs. Los Alamos, het centrum van het toenmalige Manhattan project (ontwikkeling van de atoombom in WW II), heeft nog steeds een zeer prominente R&D positie, met name  gericht op defensie. De tocht door de Jemez Mountains is het omrijden waard.

dag 9 : Albuquerque. Als het weer het toelaat, een ballonvaart. Per slot van rekening wordt er in oktober , elk jaar, het grootste balloonfiesta ter wereld gehouden.

dag 10: terugreis